To årtier siden var Samsung Electronics i Sydkorea kendt for at producere overkommelige, imitative elektronikvarer til andre virksomheder med fokus på hastighed, skala og pålidelighed. Designere havde lille indflydelse, og den endelige æstetiske touch blev tilføjet som en eftertanke. Imidlertid, i 1996, anerkendte Lee Kun-Hee, formanden for Samsung Group, behovet for innovation og forestillede sig design som nøglen til global konkurrence i det 21. århundrede. Dette markerede begyndelsen på Samsungs rejse for at blive en designfokuseret virksomhed.
Lee’s vision realiseredes, og Samsung, med over 1.600 designere, praler nu af en robust innovationsproces. Tværfaglige teams, herunder designere, ingeniører, markedsførere, etnografer, musikere og forfattere, samarbejder om at identificere brugerbehov og samfundstendenser. Samsung har modtaget talrige designpriser, og dets produkter, som usædvanlige fjernsyn og Galaxy Note-serien, har sat branchetendenser.
kke desto mindre var overgangen til en innovationsfokuseret kultur ikke problemfri. Effektivitetscentriske ledelsespraksisser stillede udfordringer. Dog kan Samsungs succes spores tilbage til beslutningen om at opbygge en intern designkompetence. I stedet for at importere ekspertise, opdyrkede Samsung en dedikeret gruppe af designere, der var i overensstemmelse med virksomhedens langsigtede mål. Dette interne fokus fremmede strategisk tænkning og modstandsdygtighed blandt designere.
At overvinde intern modstand krævede, at designere empati med forskellige funktioner inden for organisationen. At overbevise ingeniører, leverandører og endda ledere, der var investeret i status quo, nødvendiggjorde innovative løsninger. For eksempel, da mødt med modstand fra en LCD-panel leverandør under skabelsen af One Design fladskærms-tv’et, udviklede Samsungs designere en forsyningskædemodel, der ikke kun adresserede bekymringer, men også reducerede forsendelsesomkostningerne.

For at udfylde kløften mellem designeres visionære tænkning og ledelsesbeslutninger spillede visualisering en afgørende rolle. Udviklingen af Galaxy Note, betragtet som for stor efter konventionelle standarder, illustrerer dette. Ved at omskrive samtalen gennem en mock-up, der lignede en lommeagenda, introducerede designteamet med succes phablet-kategorien og udfordrede branchenormer.
Markedsprøvning blev også et værktøj til intern støtte. I tilfældet med tv-designændringer i 2003 blev skepsis fra ledelsen imødegået ved at teste konceptet på det europæiske marked, hvilket førte til et salg på en million enheder på seks måneder. Succesfulde markedsprøver styrkede designets position inden for virksomheden.
Mens Samsung fortsætter med at udvikle sig, fortsætter udfordringerne, især med skiftet mod softwarebaserede produkter. Designere udforsker agil udvikling af softwaregrænseflader og tværfaglig koordination. Virksomhedens designrevolution er fortsat og understreger behovet for løbende evaluering og tilpasning for at være et skridt foran i det hurtigt skiftende teknologiske landskab.